23948sdkhjf

Kyllingegigant en realitet

Scandi Standard er nu officielt Nordens største kyllingeproducent med førende positioner i Sverige, Danmark og Norge.
Konkurrencemyndighederne i Danmark, Sverige og Norge har netop godkendt aftalen mellem Lantmännen og CapVest. Dermed er grundstenen til det nye selskab, Scandi Standard, lagt.

Scandi Standard har dags dato overtaget Danpo i Danmark og Kronfågelgruppen i Sverige fra Lantmännen og Cardinal Foods AS i Norge fra CapMan og den nye ejerstruktur skal sikre en videreudvikleing af forretningen.

– At vi bygger en ny virksomhed er positivt for alle involverede. Vi skaber nu et godt grundlag for et samlet fokus på kyllingeforretningen. Vi samler nogle af Skandinaviens stærkeste varemærker, som tilsammen repræsenterer det hvide, sunde og miljøvenlige kyllingekød, som er helt i tråd med tiden. Vi får større muligheder for produktudvikling og innovation, som giver øget merværdi for kunder og forbrugere, siger Leif Bergvall Hansen, som er koncernchef for det nye selskab.

Læs også: Lantmännen Danpo med i nordisk kyllingesatsning

Navnet Scandi Standard henviser til skandinavisk kyllingeproduktion med høj standard.

– Vi har valgt Scandi Standard som navn på den nye koncern, idet vi er stolte over den høje standard, som skandinavisk kyllingeproduktion står for. I et internationalt perspektiv har vi en unik høj standard hvor f.eks. salmonellafrie produkter og antibiotikafrit foder er en selvfølgelighed. Vores opgave bliver også i fremtiden at levere lokalt produceret kylling af højeste kvalitet med fortsat stor fokus på kvalitet, dyreomsorg, fødevaresikkerhed og bæredygtighed, fortæller Leif Bergvall Hansen.

I det nye selskab vil CapVest kontrollere 52 procent af stemmerne og Lantmännen 48 procent.

Om Scandi Standard
Scandi Standard er Nordens største kyllingeproducent med førende positioner i Sverige, Danmark og Norge. Virksomheden producerer, sælger og markedsfører kølede, frosne og forædlede kyllinger via de stærke varemærker Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Vestfold Fugl, Ivars og Chicky World. I Norge produceres og sælges også æg under varemærke Den Stolte Hane. Samlet er vi ca. 1650 medarbejdere, og vi har en omsætning på over 5 mia. SEK.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11